Το χωριό
Αρχική Σελίδα
Ιστορικά-Λαογραφικά
Πώς θα φτάσετε

Ο Σύλλογος
Σκοπός & Πρόσωπα
Δραστηριότητες
Εφημερίδα
Δωρητές
Επικοινωνία


Φωτογραφίες και βίντεο χωριού
Φωτογραφίες χωριού
Βίντεο χωριού

Εκδηλώσεις στην Αθήνα (φωτογραφίες, βίντεο)
Κοπή πίτας 2013
Συναυλία 2012
Κοπή πίτας 2012
Κοπή πίτας 2011
Κοπή πίτας 2010
Κοπή πίτας 2009
Κοπή πίτας 2008
Κοπή πίτας 2007
Χορός 2006

Εκδηλώσεις στο Παπαρούσι (φωτογραφίες, βίντεο)
Εκδήλωση 2012
Εκδήλωση 2011
Εκδήλωση 2010
Εκδήλωση 2009
Εκδήλωση 2008
Εκδήλωση 2007
Εκδήλωση 2006

Πανηγύρια (φωτογραφίες)
Πανηγύρια 2012
Πανηγύρια 2010
Πανηγύρια 2009
Πανηγύρια 2008

Φωτογραφίες οικογενειών
Διάφοροι χωριανοί
Οικογ. Αναστάση
Οικογ. Βλάχου
Οικογ. Γιαννόπουλου
Οικογ. Γούλα
Οικογ. Γρατσιούνη
Οικογ. Δημοπούλου
Οικογ. Ζιάκα (Zakos)
Οικογ. Καλύβα
Οικογ. Γ.Κατεργάρη
Οικογ. Κοτρώτσου
Οικογ. Κουφαλιώτη
Οικογ. Λιγδή
Οικογ. Μανδραγώνη
Οικογ. Μπαλατσιά
Οικογ. Ντανά
Οικογ. Παπαδοπούλου
Βούλας Σβαδαγγάλου
Οικογ. Φούσια
Οικογ. Χαραλαμπή


 

Λόγος του προέδρου στην Γενική Συνέλευση της 20 Μαΐου 2007

Σήμερα βρισκόμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε την ενός έτους πορεία μας με στόχο πάντα την ωφέλεια του χωριού. Η πορεία μας δεν ήταν και τόσο εύκολη.

Καινοτομήσαμε σε σχέση με το παρελθόν και βάλαμε τα θεμέλια για να ζωντανέψει το χωριό χωρίς πίσω γυρίσματα. Χρόνια θέματα όπως η συλλογή των απορριμμάτων λύθηκαν οριστικά. Ο σωστός όμως καθαρισμός των ρεμάτων από τη συσσώρευση δεκαετιών επαφίεται στις ενέργειες πια της Τοπικής Αρχής. Η φροντίδα δε της διατήρησης της καθαριότητας ανήκει σε όλους μας.

Κατορθώσαμε να διοργανωθούν 3 εκδηλώσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα τη γνωριμία, επαφή και απόκτηση εσόδων. Με τα έσοδα από τις εκδηλώσεις και τις συνδρομές σχεδιάσαμε το πρώτο σοβαρό έργο της ανακαίνισης του «σπιτιού του παπά». ΄Έργο που θα τραβήξει προς το χωριό απόδημους χωριανούς, καταγόμενους από το χωριό ή και ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν τον τόπο. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί και χώρος για καφενείο στο ίδιο κτίσμα. Το σπουδαιότερο δε το υπόγειό του μπορεί να στεγάσει τα πρώτα λαογραφικά κειμήλια για να νοηματοδοτεί το μικρό αυτό χωριό τις επόμενες γενιές και να μη σβήσει η μνήμη.

Εκδόθηκε εφημερίδα όπου αναφέρεται κάθε πληροφορία που αφορά τον τόπο μας. Δημοσιεύονται αναφορές χωριανών που βοηθούν πολύ στη συνέχεια της μνήμης.

Επίσης στην ιστοσελίδα μας στο ΄Ιντερνετ πέρα από τις πληροφορίες για το χωριό, δημοσιεύονται ό,τι φωτογραφίες υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό και αναφέρονται κυρίως σε προηγούμενες γενεές. Συγκινούν βαθιά όσους είχαν επαφή με τους εικονιζόμενους. Είναι όμως και το κύριο μέσο επικοινωνίας με τις δεύτερες και τρίτες γενιές των απογόνων μας. Ιδίως στο εξωτερικό. Πολλοί θα παρακινηθούν και θα θελήσουν να γνωρίσουν τις εικόνες που βλέπουν στον δέκτη τους.

Αρχίσαμε την προσπάθεια να συντηρηθεί κάθε πολιτιστικό απομεινάρι όπως τα τοξωτά γεφύρια, τη παλαιά βρύση της Γιαννογιάνναινας και φυσικά κάθε τι που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία του τοπίου και πρέπει να προστατευτεί από την αμέλεια και την επέλαση του πολιτισμού.

Τέλος ξεκινούμε τον αγώνα της τροποποίησης του καταστατικού για να συμβαδίζει με τα σημερινά δεδομένα. Κεντρικά σημεία αλλαγών είναι η μεταγλώττισή του, η αύξηση της θητείας του ΔΣ από 1 έτος σε 2, η αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας και να γίνονται οι καταθέσεις του Ταμείου και σε άλλες Τράπεζες.

Oλα αυτά δεν έγιναν χωρίς κόπο. Μοχθήσαμε και θυσιάσαμε προσωπικό κόπο και χρήμα. Το διάστημα του έτους μας έκανε να προσπαθούμε να μη χάνουμε άσκοπο καιρό και να εκμεταλλευόμαστε όλες τις καταστάσεις. Σε αυτό δεν συμφωνούσαμε όλοι. Αλλά οι βηματισμοί του καθενός μας δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζουν από τον κύριο στόχο μας της ζωντάνιας του τόπου. ΄Έπρεπε να καλύψουμε το κενό δεκαετιών. Τώρα μπορούν να συνεχίσουν οι επόμενοι.

Εάν δημιουργηθούν μικρότητες και χασομερούμε άσκοπα θα έχουμε ένα ανεπανόρθωτο πισωγύρισμα. Δεν θα μας το συγχωρήσουν οι επόμενες γενεές. Γι αυτό σας προτείνω να συνεχιστεί το έργο του σημερινού Δ.Σ. με όσα από τα μέλη του θέλει να συνεχίσει για ένα ακόμη έτος μέχρις ότου ολοκληρωθεί η τροποποίηση του καταστατικού και τότε συνεχίζουμε την τυπική διαδικασία με ψηφοφορία.

 

Σχεδίαση, κατασκευή, διαχείρηση: Στέφανος Σουλδάτος | Διαχείριση περιεχομένου: Αγγελική Βλασοπούλου | Επιμέλεια αγγλικής έκδοσης: Αντώνης Μπαλατσιάς  

Άλλες ιστοσελίδες του δημιουργού: OlaTaEpipla.gr (έπιπλα, έπιπλα σαλονιού) - OlaTouGamou.gr (γάμος, είδη γάμου) - OlaTouSpitiou.gr (σπίτι, ανακαίνιση σπιτιού) - Μελώδημα (μουσική γάμου, ορχήστρα γάμου, DJ γάμου, χορωδία γάμου) - Συμβολαιογράφος Πετρούπολη, Συμβολαιογράφος Ίλιον, Συμβολαιογράφος Καματερό, Συμβολαιογράφος Περιστέρι, Συμβολαιογράφος Χαϊδάρι, Συμβολαιογράφος Αιγάλεω