Το χωριό
Αρχική Σελίδα
Ιστορικά-Λαογραφικά
Πώς θα φτάσετε

Ο Σύλλογος
Σκοπός & Πρόσωπα
Δραστηριότητες
Εφημερίδα
Δωρητές
Επικοινωνία


Φωτογραφίες και βίντεο χωριού
Φωτογραφίες χωριού
Βίντεο χωριού

Εκδηλώσεις στην Αθήνα (φωτογραφίες, βίντεο)
Κοπή πίτας 2013
Συναυλία 2012
Κοπή πίτας 2012
Κοπή πίτας 2011
Κοπή πίτας 2010
Κοπή πίτας 2009
Κοπή πίτας 2008
Κοπή πίτας 2007
Χορός 2006

Εκδηλώσεις στο Παπαρούσι (φωτογραφίες, βίντεο)
Εκδήλωση 2012
Εκδήλωση 2011
Εκδήλωση 2010
Εκδήλωση 2009
Εκδήλωση 2008
Εκδήλωση 2007
Εκδήλωση 2006

Πανηγύρια (φωτογραφίες)
Πανηγύρια 2012
Πανηγύρια 2010
Πανηγύρια 2009
Πανηγύρια 2008

Φωτογραφίες οικογενειών
Διάφοροι χωριανοί
Οικογ. Αναστάση
Οικογ. Βλάχου
Οικογ. Γιαννόπουλου
Οικογ. Γούλα
Οικογ. Γρατσιούνη
Οικογ. Δημοπούλου
Οικογ. Ζιάκα (Zakos)
Οικογ. Καλύβα
Οικογ. Γ.Κατεργάρη
Οικογ. Κοτρώτσου
Οικογ. Κουφαλιώτη
Οικογ. Λιγδή
Οικογ. Μανδραγώνη
Οικογ. Μπαλατσιά
Οικογ. Ντανά
Οικογ. Παπαδοπούλου
Βούλας Σβαδαγγάλου
Οικογ. Φούσια
Οικογ. Χαραλαμπή


 

Φωτογραφικό αρχείο οικογένειας Ζιάκα (Zakos)

Οικογενειακό Ιστορικό: Η Φωτεινή Λιακού από το Δυτικό Παπαρούσι παντρεύτηκε το Δημήτρη Ζιάκα από το χωριό Νεράιδα. Απέκτησαν ένα γιο, το Λάμπρο, το 1894. Μετά το θάνατο του Δημήτρη Ζιάκα, η Φωτεινή επέστρεψε στο Παπαρούσι όπου έζησε το υπόλοιπο της ζωής της. Ο γιος της Λάμπρος πήγε στη Νέα Υόρκη στις 4 Ιανουαρίου 1911 με το πλοίο Patris (Πατρίς) και έμεινε αρχικά με το θείο του Δημήτρη Ζιάκα. Με το ίδιο καράβι ταξίδεψαν και άλλοι τρεις Παπαρουσιώτες: ο θείος του Λάμπρου Σεραφείμ Κατεργάρης, ο γαμπρός του τελευταίου Σεραφείμ Αναστάσης, και ο Χαράλαμπος Αναστασόπουλος. Ο Λάμπρος Ζιάκας μετακόμισε στη Βόρεια Καρολίνα τη δεκαετία του '30 όπου εργάστηκε σε εστιατόρια. Την ίδια δεκαετία επισκέφτηκε το Παπαρούσι για να δει τη μητέρα του για τελευταία φορά. Ηλικιωμένοι από το χωριό τον θυμούνται να παίζει βιολί. Απέκτησε τρία παιδιά, την Tina, τη Barbara και το Jimmy, οι οποίοι ζούν στη Βόρεια Καρολίνα.

Η Φωτεινή Λιακού είχε τέσσερα αδέλφια, τον Πάνο, τον Αντώνη, το Μήτρο και τη Γιαννούλα. Η Γιαννούλα παντρεύτηκε το Σεραφείμ Κατεργάρη και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, το Δημοσθένη, το Σπύρο, την Ελένη, και τη Φωτεινή) Ο Αντώνης και ο Μήτρος δεν παντρεύτηκαν. Ο Πάνος απέκτησε τρεις κόρες, την Ελένη Ζαρκάδα, την Αναστασία Βλάχου και άλλη μια. Η τελευταία είχε ένα γιο, το Γιώργο Κοκορώνη, που ζει στο Flushing της Νέας Υόρκης και είναι πάνω από 90 ετών. Η Αναστασία παντρεύτηκε το Νέστορα Βλάχο. Η Μαγδαληνή Καλύβα είναι κόρη τους. Μια εγγονή της Ελένης Ζαρκάδα, η Ελένη Γιαννοπούλου, ζει στο Καρπενήσι.


Λάμπρος Ζιάκας

Λάμπρος Ζιάκας

Λάμπρος Ζιάκας

Λάμπρος Ζιάκας

Λάμπρος Ζιάκας

Λάμπρος Ζιάκας

Ευάγγελος Πασιάκος (ξάδελφος του Λάμπρου Ζιάκα)

Λάβε κορμή χωρίς ψυχή, και σώμα δίχως αίμα, λάβε και τη φωτογραφία μου, να ενθυμήσε εμένα. Είναι σκιά δεν ομιλά, και σώμα δεν κινείται, είναι η φωτογραφία μου, να μη με λησμονείτε. Καθώς και εγώ επιθυμώ να δω και τη δική σου. Ο εξάδελφός σου Ευάγγελος Αθ. Πασιάκος, Χωροφύλαξ Χαριουπόλεως Αν. Θράκης

Στο σπίτι του παπά: Larry Chason (σύζυγος της Tina), Christy Chason (κόρη της Tina), Jimmy Zakos (γιος του Λάμπρου Ζιάκα), Tina Chason (κόρη του Λάμπρου Ζιάκα)

Larry Chason (σύζυγος της Tina), Tina Chason (κόρη του Λάμπρου Ζιάκα), Γιώργος Μανδραγώνης, Jimmy Zakos (γιος του Λάμπρου Ζιάκα), Christy Chason (κόρη της Tina)

Ακριβούλα Αλεξοπούλου, Tina Chason (κόρη του Λάμπρου Ζιάκα), Φωτεινή Ντανά

Tina Chason (κόρη του Λάμπρου Ζιάκα), Αγγελική Βλασοπούλου, Jimmy Zakos (γιος του Λάμπρου Ζιάκα), Christy Chason (κόρη της Tina), Στέφανος Σουλδάτος, Larry Chason (σύζυγος της Tina)

Larry (σύζυγος της Tina) και Tina Chason (κόρη του Λάμπρου Ζιάκα)

Jimmy Zakos στη Σκοτία (γιος του Λάμπρου Ζιάκα)

Barbara Zakos (κόρη του Λάμπρου Ζιάκα), Tina Chason (κόρη του Λάμπρου Ζιάκα), Christy Chason (κόρη της Tina)

Larry Chason (σύζυγος της Tina), Peggy Zakos (σύζυγος του Jimmy), Tina Chason (κόρη του Λάμπρου Ζιάκα), Jimmy Zakos (γιος του Λάμπρου Ζιάκα), Barbara Zakos (κόρη του Λάμπρου Ζιάκα)
 

Σχεδίαση, κατασκευή, διαχείρηση: Στέφανος Σουλδάτος | Διαχείριση περιεχομένου: Αγγελική Βλασοπούλου | Επιμέλεια αγγλικής έκδοσης: Αντώνης Μπαλατσιάς  

Άλλες ιστοσελίδες του δημιουργού: OlaTaEpipla.gr (έπιπλα, έπιπλα σαλονιού) - OlaTouGamou.gr (γάμος, είδη γάμου) - OlaTouSpitiou.gr (σπίτι, ανακαίνιση σπιτιού) - Μελώδημα (μουσική γάμου, ορχήστρα γάμου, DJ γάμου, χορωδία γάμου) - Συμβολαιογράφος Πετρούπολη, Συμβολαιογράφος Ίλιον, Συμβολαιογράφος Καματερό, Συμβολαιογράφος Περιστέρι, Συμβολαιογράφος Χαϊδάρι, Συμβολαιογράφος Αιγάλεω